یک فوق تخصص فشار خون در یزد گفت: فشار خون بیماری بدون علامتی است و بدون این که بیمار متوجه شود آرام آرام عوارض خود را بر جای میگذارد.
دکتر نادر نوری ماجلان با اشاره به تعریف این بیماری اظهار کرد: هر فرد دارای یک فشار حداکثر یا ماکزیمم و یک فشار حداقل یا مینیمم است؛ فشار حداکثر به طور معمول باید زیر 140 میلیمتر جیوه و فشار حد اقل باید زیر 90 میلیمتر جیوه باشد.
وی افزود: فشارخون ایده ال به طور معمول باید 120 میلی متر جیوه و فشار حداقل باید 75 میلی متر جیوه باشد.
وی در خصوص تشخیص ابتلای شخص به فشار خون تصریح کرد: به منظور اطمینان از ابتلا شخص به فشار خون باید فشار خون شخص را در 2 جلسه و در هر جلسه 2 مرتبه گرفته شود تا این که پزشک بتواند نظر خود را به طور قطعی اعلام کند.
دکتر نوری ماجلان عدم تحرک و زندگی ماشینی را از علل بروز این بیماری عنوان نمود و افزود: به طور معمول 60 درصد افراد بالای 50 سال به این بیماری مبتلا میشوند.
وی با بیان اینکه فشار خون بیماری بدون علامتی است گفت: از آنجا که این بیماری علامت خاصی ندارد به این بیماری قاتل خاموش نیز گفته می شود.
این فوق تخصص با اشاره به این که این بیماری عوارض نا گواری بر سلامتی فرد میگذارد بیان کرد: این بیماری گر چه در ظاهر به تدریج بروز پیدا میکند ولی به عوارض جبران نا پذیری منجر میشود که سبب افزایش مرگ و میر نیز میشود.
وی اولين ارگان مورد هدف در این بیماری را سیستم قلبی- عرقي بدن و سیستم مغزی را دومین ارگان درگیر در این بیماری نام برد و اظهار کرد: بروز سکته مغزی و خونریزیهای مغزی از عروق بدن است که باعث بروز سکته قلبی و نارسایی های قلبی و عروقی میگردد و از دیگر عوارض فشار خون است.
وي با بیان اینکه کلیهها سومین عضو درگیر در این بیماری است افزود: 20 تا 30 درصد افرادی که دیالیز میشوند به بیماری فشار خون مبتلا بوده اند.
وی ادا مه داد: چشمها چهارمین عضو درگیر در این بیماری است به طوری که کاهش بینایی و خون ریزی های چشم و نا بینایی از تاثیرات فشار خون است.
دکتر نوری ماجلان در خصوص تفاوت 2 نوع فشار خون اولیه و ثانویه گفت: فشار خون اولیه بدون علت خاص در بیمار بروز میکند و بیشتر عامل ژنتیک در بروز آن موثر است در حالی که فشار خون ثانویه با علت خاص بروز میکند. به عنوان مثال مصرف برخی از داروها مانند ایبو پروفن و دیکلوفناک و قرص های ضد بارداری، و نیز در بعضی موارد بروز بیماری کلیوی و بیماری های هورمونی و کم کاری و پر کاری تیروئید می تواند سبب بروز بیماری فشار خون شود.
وی افزایش وزن، زمینه فامیلی، استرس، عدم تحرک، تغذیه نا مناسب، استفاده از غذاهای کنسرو شده (فست فود) در سبد تغذیه خانواده، افزایش مصرف نمک، کاهش مصرف میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات را علل مستعد کننده فرد به بیماری فشار خون عنوان کرد.
وی قطع داروهای با عوارض بروز بیماری فشار خون، تغذیه مناسب، مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم و کلسیم مانند شیر و ماست کم چرب، و سبزیجات، حذف مواد غذایی کنسرو شده، انجام ورزشهای ایزومتریک مانند دومیدانی، شنا و دوچرخه سواری (4 مرتبه در هفته و نیم ساعت در روز) و همچنین کاهش شدت کار و فعالیت هایی که منجر به بروز استرس را از نکات مهم در پیشگیری از بروز بیماری فشار خون عنوان نمود.
این فوق تخصص فشار خون در پایان توصیه کرد: افراد باید فشار خون خود را از 18 سالگی و سالی یک مرتبه کنترل کنند و فکر نکنند این بیماری فقط در سنین پیری رخ می دهد چرا که استعمال سیگار و بیماری دیابت و افزایش چربی خون ریسک اضافه بر فشار خون هستند که باید حتما آن را درمان کرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025